Держдеп пообіцяв надалі тиснути на Росію у справі Магнітського

Держдеп пообіцяв надалі тиснути на Росію у справі Магнітського

Укрінформ
З нагоди восьмої річниці смерті Сергія Магнітського Державний департамент США оприлюднив заяву, у якій пообіцяв продовжити тиск на російську владу та переслідувати всіх причетних до ув'язнення й загибелі російського адвоката.

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства США, оприлюдненій у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Магнітський розкрив величезну схему несплати податків, створену російськими чиновниками, й був ув'язнений тими, чиї злочини він розкрив. Російська влада не притягла до відповідальності причетних до його смерті, й навпаки, останніми місяцями все більше поширює теорії змови, щоб відвести увагу від злочину", - наголошується в заяві.

Читайте також: Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

При цьому в Держдепі підкреслили, що Сполучені Штати "продовжуватимуть зусилля, спрямовані на те, щоб причетні до ув'язнення та смерть Магнітського понесли відповідальність".

Передусім, як підкреслили у відомстві, йдеться про застосування Акту Магнітського зі списком санкцій проти російських чиновників, прийнятого Конгресом США в 2012 році.

Читайте також: Європарламент хоче персональних санкцій проти фігурантів "списку Магнітського"

У Держдепартаменті нагадали, що Сергій Магнітський помер 16 листопада 2009 року, перебуваючи під вартою в московській в'язниці. Під час розслідування Ради з прав людини президента Росії з'ясувалося, що він був жорстоко побитий. Крім того, члени Ради заявили, що його смерть настала через побиття та катування працівниками міліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-