У Молдові переглянуть підсумки приватизації декількох держпідприємств

У Молдові переглянуть підсумки приватизації декількох держпідприємств

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп зажадав у керівництва Міністерства економіки та інфраструктури переглянути умови укладених раніше контрактів на приватизацію держпідприємств.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«До участі у приватизаційних аукціонах допускалися, в основному, інвестори, які взяли на себе зобов'язання створити нові робочі місця та облаштувати територію навколо підприємств. Були запевнення великих інвестицій і створення нових робочих місць, однак на практиці все виявилося трохи інакше», - зазначив прем'єр.

Читайте також: Україна і Молдова будуть координуватимуть дії щодо синхронізації своїх енергосистем з ЄС

Глава уряду навів, зокрема, приклад приватизації готельного комплексу «Національ» в центрі Кишинева, де не було інвестовано на одного цента, а в будівлі колишнього готелю туляться сьогодні бомжі та безпритульні.

Не менше занепокоєння, за словами прем'єра, викликають ще два підприємства (одне розташоване в Чимишлийском, а інше в Комратском районах), керівництво яких у свій час пообіцяв створити близько трьох тисяч робочих місць, а насправді створено всього три.

Читайте також: В Україні реалізували п'ять проектів "Східного партнерства" на €3,2 мільйона

Філіп також відзначив, що аналогічна ситуація і з колишніми Будинками культури, які після приватизації прийшли в повну непридатність.

Молдавський прем'єр закликав відповідні структури розглянути можливість перегляду підсумків приватизаційних аукціонів в установленому законом порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-