Німеччина виконуватиме свої

Німеччина виконуватиме свої "кліматичні" зобов'язання - Меркель

Укрінформ
Боротьба зі змінами клімату – спільне завдання, всі країни мають робити свій внесок, і Німеччина до цього готова.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи в середу увечері на 23-й Конференції ООН зі зміни клімату (СОР 23) у Бонні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Наше спільне послання: ми хочемо захистити наш світ. Тому ми підтримуємо Паризьку кліматичну угоду. Всі разом ми повинні її виконувати. Ніхто не може і не має права ігнорувати проблему", - заявила Меркель.

Висловивши жаль у зв'язку з рішенням президента США Дональда Трампа про вихід з угоди і подякувавши американським штатам, містам і компаніям, які висловили свою підтримку цьому плану дій, Меркель запевнила, що Європа "розуміє свою відповідальність". Вона нагадала про довгострокову стратегію до 2050 року, ухвалену в Німеччині, і визнала, що навіть такій багатій країні, як ФРН, складно впоратися із завданням скоротити до 2020 року рівень викидів на 40% порівняно з 1990 роком (28 країн Євросоюзу, на які припадає близько 10% викидів на планеті, зобов'язалися скоротити на 40% викиди парникових газів до 2030 року порівняно з показниками 1990 року і на 80-95% - до 2050-го).

Читайте також: Генсек ООН звернув увагу на зростання викидів вуглекислого газу

Меркель назвала зміну клімату одним із центральних викликів людству, який потребує від усіх рішучих дій. Особливу відповідальність в цьому несуть країни розвинуті, наголосила вона. Глава німецького уряду закликала виділити додатково 100 млн євро на допомогу найменш розвинутим країнам з метою боротьби зі змінами клімату. Нагадавши про обіцянку світової спільноти направити 100 млрд дол. на боротьбу з парниковим ефектом в країнах, які розвиваються, Меркель сказала про необхідність "мобілізувати приватний капітал", а не тільки розраховувати на кошти міжнародних фінансових інституцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-