Генсек ООН звернув увагу на зростання викидів вуглекислого газу

Генсек ООН звернув увагу на зростання викидів вуглекислого газу

Укрінформ
Генеральний секретар Організації Об'єднаних Нації Антоніу Гутерреш закликав світових лідерів та учасників Кліматичної конференції у Бонні докладати більше зусиль у боротьбі з глобальними змінами клімату.

Про це повідомляє DW з посиланням на Twitter Гутерреша.

"Рівень викидів вуглекислого газу знову зростає, і Паризька угода - під загрозою. Ми повинні робити більше", - написав Гутерріш у вівторок, 14 листопада.

Від урядів держав генсек ООН вимагає ставити амбітніші цілі у боротьбі зі змінами клімату.

Напередодні у звіті "Глобальний вуглецевий бюджет" було опубліковано прогноз, згідно з яким у поточному 2017 році обсяги викидів вуглекислого газу зростуть на 2 відсотки. Упродовж попередніх трьох років обсяги викидів залишалися на сталому рівні.

Читайте також: Вчені написали попереджувального листа людству

Гутерреш також повідомив, що прямує до Бонна на Кліматичну конференцію ООН, на якій обговорюють втілення пунктів Паризької кліматичної угоди. Починаючи з середи, 15 листопада, конференція проходитиме на рівні міністрів. Захід відвідають канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон, інші глави держав та урядів.

Нагадаємо: метою Паризької кліматичної угоди 2015 року є обмеження негативних наслідків глобального потепління. Для цього країни-підписанти угоди мають скоротити обсяги викидів парникових газів. Однак навіть за умов сумлінного виконання угоди передбачається, що до кінця століття середня температура на планеті все одно зросте щонайменше на два градуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-