ООН надає допомогу постраждалим від землетрусу в Ірані та Іраку

ООН надає допомогу постраждалим від землетрусу в Ірані та Іраку

Укрінформ
Установи ООН почали надавати допомогу постраждалим від землетрусу в Іраку та Ірані. 

Про це повідомляє Центр новин ООН.

"За словами гуманітарного координатора ООН в Іраку Ліз Гранде, група експертів вже працює у постраждалих районах країни, оцінюючи масштаби необхідної допомоги. На прохання іракського уряду до них приєднається і команда фахівців із женевського офісу ООН", - йдеться у повідомленні. 

На місці також працюють співробітники групи надзвичайного реагування Всесвітньої організації охорони здоров'я. 

Ліз Гранде також додала, що до постраждалого району Іраку відправлено дві машини швидкої допомоги і набори з витратними матеріалами для проведення хірургічних операцій. "Ми повинні діяти оперативно, аби запобігти подальшому зростанню кількості жертв", - підкреслила вона. 

На допомогу прийшли і добровольці з Міжнародного комітету Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Вони допомагають витягати людей із завалів. Товариство Червоного Півмісяця Ірану відправило постраждалим устаткування для спорудження тимчасового житла, а також аптечки з першою допомогою. 

"Представники на місцях вже почали надавати допомогу, ООН готова до надання всебічної підтримки, якщо знадобиться", - йдеться у заяві генерального секретаря Антоніу Гутерріша.

Глава ООН висловив глибокі співчуття народам і урядам Іраку та Ірану і побажав швидкого одужання пораненим.

Читайте також: Землетрус в Ірані та Іраку: кількість жертв сягнула 400

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ірані на 14 листопада оголосили день жалоби після землетрусу, що стався поблизу кордону з Іраком увечері 12 листопада.

В Ірані, зокрема, напівофіційне агентство «Таснім» увечері 13 листопада повідомило про 445 загиблих та 7 тисяч 370 поранених і травмованих; за даними офіційних джерел, загинули 407 осіб.

В Іраку, де уражена землетрусом територія мало населена, тим часом говорять про 8 загиблих та понад 400 поранених.

За останніми оцінками Геологічної служби США, магнітуда землетрусу склала 7,3, його епіцентр був неподалік від міста Халабджа в Іракському Курдистані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-