КНДР відреагувала на американські авіаносці: це найгірша ситуація

КНДР відреагувала на американські авіаносці: це найгірша ситуація

Укрінформ
Північнокорейський режим назвав масштабні військово-морські навчання за участю трьох авіаносних груп США біля Корейського півострова "найгіршою ситуацією", яка мала місце в регіоні.

Про це йдеться в листі постійного представника КНДР при ООН, текст якого отримало у своє розпорядження американське інформаційне агентство Associated Press.

"Посол Північної Кореї, Джа Сон Нам, в листі до Генерального секретаря Антоніо Гуттеріша зазначив, що спільні військові навчання (США – ред.) з Південною Кореєю створюють найгіршу ситуацію, що склалася на Корейському півострові та навколо нього", - зазначається в матеріалі.

Читайте також: Атомні авіаносці США підійшли до берегів КНДР

У цьому зв'язку повідомляється, що офіційний Пхеньян вважає присутність американських авіаносців, а також польоти стратегічних бомбардувальників В-52 поверненням до часів "холодної війни".

КНДР також назвала широкомасштабні військові навчання спробою "придушити" північнокорейську республіку.

"Це дозволяє зробити висновок, що вибір, який ми зробили, був правильним, і ми повинні йти далі по цьому шляху до останнього", - наводяться слова представника офіційного Пхеньяна.

Читайте також: Трамп анонсував посилення санкцій Китаю проти КНДР

Як повідомляв Укрінформ, у суботу розпочалися чотириденні спільні військові навчання США та Південної Кореї у водах на східному узбережжі від цієї країни. Військові керівники назвали це чітким попередженням для Північної Кореї.

У маневрах беруть участь, зокрема, бойові групи американських авіаносців "Рональд Рейган", "Теодор Рузвельта та "Німіц". До їх складу входять, у тому числі, 11 американських військових кораблів із системою ПРО "Ейджис" на борту, а також сім південнокорейських військово-морських суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-