Лідера правлячої в Румунії коаліції обвинувачують у відмиванні європейських фондів

Лідера правлячої в Румунії коаліції обвинувачують у відмиванні європейських фондів

Укрінформ
Голова правлячої в Румунії Соціал-демократичної партії, глава Камери депутатів (Нижня палата парламенту) Лівіу Драгня став фігурантом кримінальної справи про корупцію, пов'язаної з відмиванням європейських фондів.

Про це заявили в прес-службі Національного управління боротьби з корупцією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Національним управлінням боротьби з корупцією розпочато розслідування у кримінальній справі, пов'язаній зі створенням злочинного угруповання з метою відмивання коштів, у тому числі фінансових, наданих з європейських фондів. Фігурантами кримінальної справи стали колишній голова повітової ради Телеорман Лівіу Драгня, а також ряд високопоставлених на той момент (у 2001 році) чиновників та бізнесменів», - йдеться в оприлюдненій заяві для преси.

Повідомляється також, що Драгня, обіймаючи посаду голови повітової ради Телеорман і зловживаючи своїм службовим становищем, очолив злочинне угруповання, до складу якого входили і ряд наближених до нього бізнесменів, які займалися будівництвом автомобільних доріг. Згідно з оприлюдненою інформацією, Драгня незаконними методами (шляхом фальсифікації документів) отримував і «відмивав» європейські фонди, призначені для будівництва та ремонту автомобільних доріг.

Читайте також: НБУ за три роки вивів з ринку близько 10 банків за "схеми"

За попередніми даними, загальна сума збитків, завданих місцевому бюджету, становить трохи більше ніж шість мільйонів євро.

Слідство у цій справі триває.

Сам Драгня, який у понеділок, 13 листопада, був викликаний на допит до слідчих Антикорупційного управління, жодних заяв для преси не зробив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-