У Росії число банкрутств наблизилося до історичного рекорду

У Росії число банкрутств наблизилося до історичного рекорду

Укрінформ
Кількість збанкрутілих компаній в Росії виросла в третьому кварталі 2017 року на три відсотки порівняно з другим кварталом і наблизилася до рекордного показника.

Про це повідомляє "Дождь" з посиланням на Центр макроекономічного аналізу та прогнозування (ЦМАКП).

"Кількість банкрутств у Росії в третьому кварталі стало більше на 3% порівняно з другим кварталом, порівняно з липнем-вереснем минулого року число банкрутств збільшилося до 3227", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом центру рівень банкрутств, який було досягнуто за підсумками серпня-вересня, навіть трохи перевищив пікове значення березня 2015 року. При цьому досягнутий рівень лише на 2,1% нижче рекордного значення жовтня 2009 року.

За даними ЦМАКП, до зростання числа банкрутств могли привести два фактори: слабкий споживчий попит і повільне зниження ключової ставки.

Читайте також: $29 мільйонів – в трубу: під Петербургом "зник" газопровід - ЗМІ

Як випливає з показників Росстату, реальні доходи населення РФ падають 12 кварталів поспіль. А ключова ставка, яка була на початку року на рівні 10%, до кінця жовтня знизилася тільки до 8,25%, зважаючи на те, що інфляція падала швидше.

Найбільша кількість банкрутств у третьому кварталі припадає на сферу торгівлі (300 банкрутств у вересні), а також на харчову промисловість і машинобудування. Незначно знизився показник банкрутств у сфері комерційних послуг та металургії. Щомісяця оновлює історичні максимуми по числу банкрутств сфера будівництва, зазначають фахівці ЦМАКП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-