У Парижі пройшов військовий парад

У Парижі пройшов військовий парад

Фото, відео
Укрінформ
Франція відзначила 99-ту річницю завершення Першої світової війни парадом в Парижі. Урочистості почалися від музею та пам’ятника прем’єр-міністра Жоржа Клемансо, їх очолив президент Франції Емануель Макрон.

В урочистостях до Дня примирення (так 11 листопада називають в країнах Західної Європи) також взяли участь колишні президенти країни Франсуа Олланд та Ніколя Саркозі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Прибувши на Єлисейські поля президент Франції здійснив урочистий обхід військ, після чого вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладанням квітів до вічного вогню на могилі невідомого солдата, що під Тріумфальною аркою.

Фото: Le Figaro

У церемонії також взяли участь прем'єр-міністр Едуард Філіпп, мер Парижа Енн Ідальго, мер Бордо Ален Джапп і міністр оборони Флоранс Парлі.

До дати відзначення річниці в п’ятницю у французьких Вогезах було відкрито меморіально-історичний музей, присвячений полеглим в битвах Першої світової війни. Меморіал відрили на горі Хартманнсвіллеркопф, у Франції її називають Старий Арман. У битві за цю вершину, яка затягнулася на рік, загинули близько 30 тисяч французьких і німецьких солдатів. У відкритті меморіалу взяв участь президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

Фото: RFI

Як відомо, 11 листопада 1918 року о п’ятій ранку в Комп’єнському лісі (Франція) між переможеною Німеччиною і державами Антанти (Велика Британія, Франція, США та ін.) було укладене Комп’єнське перемир’я, що завершило Першу світову війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-