У Варшаві пройде найбільший у Європі марш ультраправих

У Варшаві пройде найбільший у Європі марш ультраправих

Укрінформ
Фашисти та інші ультраправі екстремісти збираються в суботу, 11 листопада, на День незалежності Польщі, у Варшаві для участі у марші, який стане одним з найбільших у Європі.

Про це повідомляє AP.

Як зазначається, протягом останніх років даний захід збирав десятки тисяч учасників.

Екстремісти зі Швеції, Угорщини, Словаччини та інших країн тепер приєднуються до польських націоналістів.

Гасло для цьогорічного заходу – "Ми хочемо Бога", слова зі старої релігійної польської пісні, яку президент США Дональд Трамп цитував у липні під час відвідування Варшави.

Соціолог Рафал Панковський, голова антиекстремістської асоціації Never Again, каже, що, попри посилання на Бога, марш не варто розглядати як натхненний релігійними переконаннями.

Читайте також: Шведського депутата "попросили" з партії через поїздку до Москви

"Ми знаємо, що Дональд Трамп не є дуже релігійною людиною, і думаю, що більшість організаторів також не дуже релігійні. Але вони використовують християнство як своєрідний маркер ідентифікації, який, в основному, полягає в тому, щоб бути антиісламським", – сказав він.

За словами соціолога, Варшавський марш став настільки великими, що може бути найбільшими в світі зібранням ультраправих екстремістів.

До його організаторів входять Національно-радикальний табір, Національний рух та Всепольська молодь – радикальні групи, які простежують своє коріння до антисемітських груп, які діяли до Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-