Лідерами з вживання “чистого алкоголю” є мешканці трьох країн — OECD

Лідерами з вживання “чистого алкоголю” є мешканці трьох країн — OECD

Звіт
Укрінформ
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у п'ятницю, 10 листопада, опублікувала щорічний звіт із порівняльним аналізом ефективності системи охорони здоров'я та показників здоров'я населення країн-членів організації.

Про це повідомляє DW.

"У звіті Health at Glance 2017 констатується, що в середньому держави-члени ОЕСР витрачають на сферу охорони здоров'я дев'ять відсотків валового внутрішнього продукту (ВВП). Беззаперечним лідером за цим показником є Сполучені Штати Америки - 17,2 відсотка ВВП. Далі слідують Швейцарія (12,4 %) та Німеччина (11,3 %). Найнижчими витрати на охорону здоров'я у співвідношенні до ВВП країни має Туреччина - 4,3 відсотка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що середня тривалість життя у державах ОЕСР становить 80,6 років. При цьому у звіті вказується, що протягом останніх 50 років цей показник збільшився на 10 років. З 35-ти членів ОЕСР у 25-ти середня тривалість життя становить понад 80 років, лідерами за цим показником є Японія (87,1 року для жінок і 80,8 - для чоловіків) та Іспанія (85,8 року для жінок і 80,1 - для чоловіків). У Німеччині середня тривалість життя жінок становить 83,1 року, а чоловіків - 78,3 року. У середньому тривалість життя жінок в країнах ОЕСР є на п'ять років довшою, ніж у чоловіків, а люди з вищою освітою живуть у середньому на шість років довше, ніж люди з низьким рівнем освіти.

Найпоширенішою причиною смерті у країнах ОЕСР є серцево-судинні захворювання - вони спричиняють понад третину від усіх смертей. Близько чверті смертей спричиняються раком.

Читайте також: "Укрпиво" пояснило, чому вітчизняного хмільного напою поменшає

Кількість курців в країнах ОЕСР в середньому зменшується, проте досі понад 18 відсотків дорослого населення палять щодня. Найвищою частка курців є у Греції (27,3 відсотка), Туреччині (27,3 %), Угорщині (25,8 %), Австрії (24,3 %), а найнижчою - у Мексиці (7,6 відсотка), Ісландії (10,2 %), Швеції (11,2 %), США (11,4 %), Норвегії (12 %), Австралії (12,4 %).

У середньому населення країн ОЕСР вживає дев'ять літрів чистого алкоголю на рік на одну особу, що еквівалентно близько 100 пляшкам вина. Лідерами за цим показником є Бельгія (12,6 літра), Австрія (12,3 л) та Франція (11,9 л). А найменше споживають алкоголю мешканці Туреччини (1,4 л), Ізраїлю (2,6 л), Мексики (5,2 л) та Норвегії (6 л).

У звіті зазначається, що з кінця 1990-х років у багатьох країнах ОЕСР швидкими темпами збільшується кількість людей, які страждають від ожиріння. У середньому 54 відсотки дорослого населення цих країн мають зайву вагу, а 19 відсотків - страждають від ожиріння.

ОЕСР об'єднує 35 держав світу, більшість з яких є країнами з високим рівнем доходів громадян. Членами ОЕСР є, зокрема, більшість держав Європейського Союзу, США, Австралія, Швейцарія, Норвегія, Південна Корея, Японія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-