Спікера парламенту Каталонії звільнили під заставу

Спікера парламенту Каталонії звільнили під заставу

Укрінформ
Голову парламенту Каталонії Карме Форкадель звільнили із в'язниці Алькала-Меко після внесення застави у розмірі 150 тисяч євро.

Про це повідомляє DW з посиланням на іспанську газету El Pais.

"Правоохоронні органи Іспанії дозволили голові парламенту Каталонії Карме Форкадель покинути в'язницю Алькала-Меко під заставу в 150 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що гроші для застави були зібрані прибічниками Форкадель.

Політику заборонено покидати Іспанію, вона зобов'язана щотижня з'являтися у суді та бути  на всіх судових засіданнях у її справі.

Карме Форкадель та ще п'ять депутатів напередодні були заарештовані за рішенням Верховного суду країни за обвинуваченням у заколоті, бунті та розтраті громадських коштів. Максимальний термін покарання за цими звинуваченнями передбачає 30 років позбавлення волі.

Читайте також: Верховний суд Іспанії заарештував екс-спікера парламенту Каталонії

Нині більшість колишніх міністрів відправленого у відставку регіонального уряду Каталонії знаходяться під вартою. Екс-лідер Каталонії Карлес Пучдемон і чотири міністри втекли до Брюсселя, аби уникнути арешту.

Верховний суд Іспанії видав європейський ордер на арешт Пучдемона та його чотирьох соратників 3 листопада. Бельгійський суд впродовж 15 днів повинен винести ухвалу по цьому ордеру.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-