Російський Insider отримав премію Форуму за демократію Ради Європи

Російський Insider отримав премію Форуму за демократію Ради Європи

Укрінформ
Російське видання The Insider стало лауреатом премії Всесвітнього форуму за демократію Ради Європи.

Про це оголосили на церемонії закриття цього заходу, що відбулася у п'ятницю у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"The Insider, російське видання для розслідувань, намагається надати своїм читачам інформацію про поточну політичну, економічну та соціальну ситуацію в Росії, а також просування демократичних цінностей та висвітлення питань, пов’язаних з правами людини та громадянським суспільством», - наголосили у Раді Європи.

Наголошувалося також, що The Insider допомагає читачам відрізнити правдиву інформацію від фейків.

«The Insider реалізує проект "Antifake", метою якого є систематичне виявлення фальшивих новин у російських ЗМІ і який допомагає читачу виокремити інформацію з-поміж підроблених новин та пропаганди», - йдеться в обгрунтуванні вручення премії Форуму.

Читайте також: Ільмі Умеров - лауреат премії "Платформи європейської пам'яті та совісті"

Загалом на премію висували 30 проектів, з яких було обрано три основні кандидати: російський The Insider та два американські - програма для смартфонів Read Across The Aisle та Школа творчого активізму.

Торік лауреатом премії став німецький проект зі здобуття вищої освіти біженцями. Премію було засновано у 2013 році (Форум вперше було проведено 2012-го), нею нагороджують одну із представлених ініціатив, яка робить внесок у зміцнення ролі громадськості в розбудові суспільства, сприяє демократичним процесам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-