Південна Корея приєднається до навчань США у Тихому океані

Південна Корея приєднається до навчань США у Тихому океані

Укрінформ
Військові кораблі Південної Кореї візьмуть участь у майбутніх триденних навчаннях у Тихому океані разом із трьома авіаносцями США.

Про це повідомляє AFP з посиланням на військового чиновника у Сеулі.

"За словами чиновника у Сеулі, у навчаннях візьмуть участь сім кораблів військово-морського флоту Південної Кореї - три есмінці та чотири ескортні кораблі", - йдеться у повідомленні.

Раніше у четвер ВМС США заявили, що проведуть "узгоджені операції в міжнародних водах" у західній частині Тихого океану з 11 до 14 листопада, у яких візьмуть участь авіаносці USS Ronald Reagan, USS Nimitz and USS Theodore Roosevelt.

Як відомо, Північна Корея регулярно засуджує такого роду військові навчання, вважаючи їх репетицією вторгнення, й іноді проводить власні військові маневри або випробування ракет у відповідь.

Читайте також: Міноборони Молдови хоче виведення військ РФ з території країни

Військово-морські сили США заявили, що американські військові кораблі проводитимуть навчання з протиповітряної оборони, морського патрулювання та інші тренувальні операції.

Раніше повідомлялося, що це буде перший за десять років випадок, коли відразу три американські групи авіаносців проводитимуть навчання в Тихому океані.

За словами чиновників з Токіо, японський есмінець Inazuma також приєднається до армади після триденного навчання з авіаносцем Ronald Reagan і двома індійськими військовими кораблями в Японському морі.

Фото: picture-alliance/Zumapress/M.Brown

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-