Німецький суд дав умовний термін швейцарцю, підозрюваному у шпигунстві

Німецький суд дав умовний термін швейцарцю, підозрюваному у шпигунстві

Укрінформ
Суд в німецькому Франкфурті-на-Майні виніс свій вердикт щодо підозрюваного у фінансовому шпигунстві швейцарця Даніеля М., який може повернутися додому.

Про крапку у цій справі повідомляє Neue Zuercher Zeitung.

«Вищий земельний суд Франкфурта засудив звинуваченого фінансовим управлінням Північного Рейну-Вестфалії агента зі Швейцарії до 22 місяців умовно», - йдеться у замітці.

Крім того, М. має заплатити за процес. У зв'язку з тим, що застава за агента спецслужб Швейцарії, який проводив діяльність, що шкодить інтересам ФРН, у розмірі 40 тис. євро була внесена, М. може вже в четвер покинути межі Німеччини.

Читайте також: Московський суд розгляне апеляцію на продовження арешту Сущенка

Як раніше повідомляв Укрінформ, 54-річний громадянин Швейцарії Даніель М. був арештований у квітні, у серпні федеральна прокуратура висунула проти нього офіційне звинувачення у розвідувальній діяльності. Йому звинувачують в тому, що за дорученням швейцарської розвідки М. шпигував за податковою владою федеральної землі Північний Рейн – Вестфалія. Метою його було дізнатися обставини купівлі німецькими податковими органами компакт-дисків з даними про податкових ухильників з ФРН. М. працював вельми успішно і навіть мав інформатора у податковій адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-