Німецький медбрат-

Німецький медбрат-"рятівник": стало відомо про нові епізоди загибелі паціентів

Укрінформ
Екс-працівник двох німецьких клінік робив пацієнтам ін'єкції препаратів, які призводили до клінічної смерті, а потім "рятував" їх. Прокуратура вважає, що це призвело до смерті майже сотні людей.

Про це повідомляє DW

"40-річний екс-працівник двох медичних клінік у німецьких містах Дельменгорст і Ольденбург Нільс Х. може бути причетний до вбивств близько ста пацієнтів", - повідомила прокуратура Ольденбурга.

Слідчі посилаються на дані токсикологічних експертиз, передає інформагенція dpa.

За їхніми даними, може йтися про смерть 62 пацієнтів у Дельменгорсті та 38 - в Ольденбурзі. П'ять смертельних випадків у клініці Ольденбурга потребують додаткового розслідування. Спеціальна слідча комісія протягом трьох років розпорядилася ексгумувати і повторно перевірити понад 130 тіл. Слідчі шукали сліди медикаментів.

Читайте також: Німецькі слідчі підозрюють медбрата у наймасовішій серії вбивств

Раніше Нільса Хегеля засудили до довічного ув'язнення за вбивства. Наприкінці серпня слідчі заявили, що засуджений може бути причетний до загалом 90 передчасних смертей у клініках. Таким висновкам передувало майже трирічне розслідування.

Прокуратура готується висунути екс-медбрату нові обвинувачення на початку 2018 року. Слідчі вважають, що більшості смертей пацієнтів можна було запобігти.

40-річний убивця робив пацієнтам, котрі перебували у відділені інтенсивної терапії, великі дози медикаментів. Це викликало в людей зупинку серця, порушення кровообігу та клінічну смерть. Медбрат намагався привести до тями "приспаних" пацієнтів, щоб створити собі образ "рятівника життів" серед колег. Повернути пацієнтів до життя йому не завжди вдавалося. На попередньому процесі екс-медбрат зізнався, що відповідальний за смерть близько 30 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-