Франція не виконає обіцянку зі скорочення атомної енергетики

Франція не виконає обіцянку зі скорочення атомної енергетики

Укрінформ
Скорочення частки атомної енергії у виробництві електроенергії до 50% до 2025 року нереалістичне, тому Франція відмовляється від цього показника, який був закладений у 2012 році. 

Основною причиною в уряді називають недостатній розвиток альтернативних джерел енергії, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Це нереалістично скоротити до 2025 року частку атомної енергії у виробництві електроенергії до 50%, як це планувалося з 2012 року», - заявив міністр екології Ніколя Юло.

Він додав, що занадто швидке скорочення виробництва атомної енергії викличе небезпеку нестачі електроенергії, збільшить викиди СО2 у Франції, оскільки на заміну ядерній прийдуть види енергії, використання яких дає більшу кількість викидів в атмосферу. 

Експертне середовище сприйняло рішення міністерства досить схвально. Цілі 2025 року означали, що відновлювані джерела енергії будуть розвиватися величезними кроками протягом 10-15 років, але цього не сталося, пояснили експерти. 

«Ні оцінки темпів розвитку альтернативних джерел енергії, ні оцінки майбутнього попиту на електроенергію не були об'єктивними та реалістичними», - оцінили ситуацію в профспілках, які також турбує те, що скорочення ядерної енергетики призведе до скорочення робочих місць. 

Уряд Франції при цьому прагнень скоротити ядерну енергію не полишає – міністерство розробляє новий план скорочення з більш реалістичними показниками. Такі кроки уряду також напряму стосуються виконання положень Паризької кліматичної угоди, яка діє з грудня 2015 року і стосується квот на викиди вуглекислого газу в атмосферу.

Читайте також: Частка атомної енергетики у виробництві електрики сягне 17% до 2050 року - експерт

Як відомо, у червні цього року президент США Дональд Трамп оголосив, що Сполучені Штати відмовляються від участі в Паризькій кліматичній угоді, пояснивши це тим, що виконання зобов'язань щодо зниження небезпечних викидів в атмосферу, взятих на себе країнами-учасниками, призведе до закриття підприємств і втрати 2,7 млн робочих місць.

Фото: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-