Євродепутат: Лукашенко

Євродепутат: Лукашенко "заграє" з деякими країнами-членами ЄС

Укрінформ
Запрошення президента Білорусі Олександра Лукашенка на саміт "Східного партнерства" є політичною помилкою та негідним рішенням.

Таку думку в інтерв’ю власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі висловив депутат Європарламенту від Латвії Петрас Ауштревічус.

"На мою думку, запрошення Лукашенка в Брюссель – є великою політичною помилкою. Адже цим самим ми знищуємо філософію і діяльність усієї білоруської опозиції", - переконаний Ауштревічус.

Він додав, що "це є негідне політичне рішення", але не тому, що в ЄС хочуть ігнорувати або ізолювати Білорусь.

Ауштревічус нагадав, що сам Лукашенко назвав себе "останнім диктатором" в Європі.

"Але він розумний диктатор. Він потребує грошей від Європейського Союзу, він грає у певні ігри з деякими країнами-членами. Але не із сусідніми, а з деякими великими, обіцяючи переваги від відкриття свого ринку", - зауважив литовський політик, який очолює групу "Друзів європейської України" у Європарламенті.

Як наголосив Ауштревічус, білоруський лідер не має можливості отримати достатньо фінансування від Росії, відтак змушений шукати європейські гроші.

При цьому, як наголосив європарламентарій, опозиція у Білорусі залишається у жахливій ситуації, перебуваючи під постійним тиском, не маючи допуску до офіційної реєстрації, до вільних ЗМІ. Це все відбувається, за словами парламентарія, на тлі кримінальних переслідувань.

Читайте також: РФ може "нацькувати" армію Білорусі на Україну, не питаючи Лукашенка – експерт

Як повідомлялося, організатори саміту "Східного партнерства" від ЄС, який пройде 24 листопада у Брюсселі, надіслали офіційне запрошення взяти участь у зустрічі високого рівня президенту Білорусі Лукашенку.

При цьому ЄС лише у лютому 2016 року скасував санкції проти 170 білоруських посадовців, включаючи Лукашенка.

Повний текст інтерв’ю читайте пізніше на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-