У Конгресі США обговорюють розширені списки персональних санкцій проти РФ - Фейгін

У Конгресі США обговорюють розширені списки персональних санкцій проти РФ - Фейгін

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який перебуває зараз у Вашингтоні, повідомляє, що у Конгресі США обговорюють розширені списки персональних санкцій проти російських вищих керівників.

Про це він пише в Twitter.

"Дуже важлива подія в Конгресі! Обговорення критеріїв, за якими будуть включати до санкційних списків... У Вашингтоні вже обговорюють санкційні списки за 241 статтею закону № 3364, прийнятого у серпні у Конгресі. Ті, що я бачив, вражають. Там усе ...", - пише Фейгін.

Читайте також: "Празька декларація" пропонує Заходу сім кроків для протидії агресії Росії

Як повідомлялося, 2 серпня президент США Дональд Трамп підписав закон H.R.3364 "Акт про протидію супротивникам Америки шляхом введення санкцій", який поміж іншим передбачає істотне посилення тиску на Росію та підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Закон передбачає запровадження додаткових санкцій у фінансовому та енергетичному секторах Росії, щодо державних російських підприємств металургійної та гірничо-видобувної галузей, а також залізничного транспорту. Крім того, визначаються заходи для Росії через її дії у інформаційній галузі, у тому числі кіберзломи і атаки. Окремо у законі визначається необхідність покарання осіб, відповідальних за порушення прав людини на окупованих Росією територіях, а також осіб, що діють у інтересах оборонного та розвідувального секторів уряду РФ. Закон передбачає протидію російському проекту "Північний потік-2".

Крім того, документ закріплює на законодавчому рівні попередні санкції проти Росії, запроваджені указами президента. Тобто, якщо глава Білого дому має намір послабити або скасувати деякі санкції проти РФ, закон вимагає обов'язкового узгодження цих питань із Конгресом США.

Паралельно законодавство підтверджує підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, у тому числі не визнає спроби Росії анексувати Крим і засуджує окупацію територій на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-