У Вашингтоні готують протест музикантам з РФ, що є “м’якою силою” Путіна

У Вашингтоні готують протест музикантам з РФ, що є “м’якою силою” Путіна

Укрінформ
Громадські активісти в американській столиці готують масову акцію протесту в день виступу у Вашингтоні російських музикантів Валерія Гергієва і Дениса Мацуєва, які свого часу виступили на підтримку агресивної політики Кремля проти України.

Про це йдеться у спільному заклику організацій "United Help Ukraine" та "Magnitsky Act Initiative", розміщеному в соцмережах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"13 листопада Посольство Росії у взаємодії з Інститутом Кеннана проведе прийом, під час якого відбудеться "Концерт за єдність" за участю диригента Валерія Гергієва та піаніста Дениса Мацуєва. Обидва – відомі російські музиканти та давні прихильники російського диктатора Володимира Путіна", - наголошується в заклику.

При цьому підкреслюється, що ці музичні діячі є частиною "м'якої сили" Путіна, яка чинить економічний та культурний вплив, спрямований на просування інтересів путінської Росії та переконання у необхідності діалогу з Кремлем.

Читайте також: СБУ розповість, як виконує наказ про особливості гастролей росіян

У 2014 році Гергієв і Мацуєв підписали колективний лист на підтримку анексії Криму, а також політики Кремля проти України. У 2016 році Гергієв та близький друг Путіна віолончеліст Сергій Ролдугін, пов'язаний з Кремлем ще й офшорними рахунками, виступили в зайнятому росіянами сирійському місті Пальміра, "тоді як путінські бомбардувальники вбивали мирних жителів у Алеппо". Гергієв також відомий своїми виступами ще в окупованому РФ Цхінвалі в 2008 році, коли Росія розв'язала війну проти Грузії.

"Очевидно, що це чергова спроба путінського режиму представити себе у Вашингтоні культурним та цивілізованим. Ми збираємося в Кафедральному соборі перед прийомом, щоб показати інше обличчя Путіна – катування та вбивства дисидентів у Росії, тисячі убитих і мільйони переміщених українців і сирійців, грубі порушення прав людини та ворожість до сусідів і західного світу", - наголосили організатори акції.

Вони підкреслюють, що діалог про єдність можливий "лише після повернення Криму в Україну, виведення російських військ зі Сходу України та Сирії, а також звільнення всіх політичних в'язнів у Росії, включаючи громадян України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-