Парламент Франції дозволив примусовий привід Ле Пен на допит

Парламент Франції дозволив примусовий привід Ле Пен на допит

Укрінформ
Парламент Франції позбавив депутатського імунітету лідерку праворадикальної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Таке рішення у середу, 8 листопада, ухвалив Генеральний комітет Національних зборів Франції - вища колегіальна інстанція нижньої палати французького парламенту, депутаткою якого є Ле Пен, повідомляє DW.

"Причиною позбавлення імунітету стало розслідування щодо Ле Пен у зв'язку з публікацією нею у Twitter сцен насильства, яке здійснюють члени терористичного угруповання "Ісламська держава". Згідно з рішенням Генерального комітету Національних зборів Франції, суддя, який проводить розслідування, отримує право викликати лідерку "Національного фронту" на допит, включаючи примусовий привід її поліцією, якщо це буде необхідним", - йдеться у повідомленні.

У комітеті також зазначили, що запит судді щодо необхідності позбавлення Ле Пен імунітету є "серйозним і справедливим".

Читайте також: Екс-депутати партії Ле Пен приєдналися до євроскептиків у ЄП

Як відомо, у грудні 2015 року на своєму акаунті Twitter  Ле Пен розміщувала сцени страт, які здійснювали бойовики ІД, зокрема вбивство американського журналіста Джеймса Фолі. Згідно з французьким законодавством публікація фотографій або відео зі сценами насильства може каратись ув'язненням до двох років та штрафом у 75 тисяч євро.

Марін Ле Пен обрана депутатом французького парламенту у липні цього року.

У червні 2017 року депутатської недоторканності Марін Ле Пен позбавив Європарламент, членом якого лідер "Національного фронту" була з 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-