EASA закликає робити літаки більш екологічними

EASA закликає робити літаки більш екологічними

Укрінформ
Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) закликає авіавиробників до того, щоб з початку 2020 року нові літаки відповідали екостандарту СО2.

Відповідний заклик міститься в оприлюдненій 7 листопада "думці", повідомили кореспонденту Укрінформу із штаб-квартири організації.

"EASA запропонувало сьогодні, щоб нові типи літаків відповідали стандарту СО2 з 1 січня 2020 року, а вже діючі типи літаків відповідали окремому стандарту СО2 з 1 січня 2023 року", - говориться в документі.

Мета його полягає в тому, щоб стимулювати впровадження новітніх технологій паливної ефективності в конструкції літаків, а також вирішити питання про прогнозоване збільшення викидів CO2.

Думка, представлена Європейській комісії, також включає новий стандарт викидів твердих часток для авіаційних двигунів з 1 січня 2020 року. Ці нові авіаційні екологічні стандарти сприятимуть поліпшенню якості повітря і досягненню спільних цілей зміни клімату у рамках Паризької угоди, що обговорюється на конференції ООН зі зміни клімату, що проходить цими днями у Бонні, Німеччина.

Читайте також: Кліматичну конференцію ООН відкриють попри масові протести

EASA прагне до того, щоб авіаційний сектор був чистішим і тихішим, за допомогою різних заходів. "Забезпечення того, щоб авіація сприяла досягненню мети пом'якшення наслідків змін клімату, важливе для EASA, яка керувала роботою над стандартом СО2 для літаків", - сказав виконавчий директор Патрік Кі.

Кількість рейсів у Європі і пов'язаних з ними викидів CO2 збільшилася за період з 1990 по 2014 рік на 80% і, як очікується, продовжить рости. Прогнозується збільшення кількості польотів ще на 45% у період з 2014 по 2035 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-