Різдвяна ялинка у Страсбурзі тріснула - встановлять нову

Різдвяна ялинка у Страсбурзі тріснула - встановлять нову

Укрінформ
Різдвяна ялинка в Страсбурзі, яку встановили в останній день жовтня, тріснула. За кілька днів на її місце поставлять нове різдвяне дерево.

Тріщина наразі невелика – близько 15 см, але в інтересах безпеки мерія вирішила замінити дерево, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вирішили щонайшвидше прибрати це, вже друге за рахунком дерево (перше дало тріщину ще при транспортуванні і до міста не доїхало – ред.) і замінити його третім. ...Неможливо сказати точно, що стало причиною виникнення тріщини – збільшення дерева у об’ємах чи недостатня стійкість до вітру, але ми вимушені вжити превентивних заходів", - заявив мер міста Ролан Різ.

У мерії вже підрахували, що витрати на нове дерево становитимуть 50 000 євро.

У мерії запевняють, що встигнуть з оздобленням ялинки до 24 листопада, коли заплановане урочисте запалювання святкових вогників.

Читайте також: У Страсбурзі встановили різдвяну ялинку

Як повідомлялося, встановлена ялинка важить 9 тонн, має висоту 30 метрів, вік 95 років. Оскільки дерево було не дуже багатим на гілки, працівники компанії, найнятої мерією, намагалися додати їх штучним методом. Якраз після завершення цієї роботи і було виявлено тріщину. Не виключено, що дерево не витримало під вагою доданих гілок.

Страсбург під час Різдва відвідує близько двох мільйонів гостей. Різдвяний ринок на центральній площі вважається одним із найкращих у Європі, через багате і яскраве вбрання міста, різноманітні розваги Страсбург називають різдвяною столицею Західної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-