Естонія арештувала російського кібершпигуна - агента ФСБ

Естонія арештувала російського кібершпигуна - агента ФСБ

Укрінформ
Естонія заарештувала росіянина за підозрою у підготовці шпигунського кіберзлочину як агент ФСБ проти місцевих державних установ.

Про це повідомляє газета Postimees із посиланням на держпрокурора Естонії Інну Омблер.

"Спрямована проти Естонської Республіки діяльність у якості агента спецслужб іноземної держави - безсумнівно, тяжкий злочин. Ми з'ясуємо якомога швидше всі пов'язані з цим обставини. Наразі, не розкриваючи подробиць, можемо сказати, що вдалося запобігти завданню значної шкоди", - сказала Омблер.

Читайте також: Спецслужби Чехії повідомили про дії російських шпигунів проти України і ЄС

Як повідомляється, на минулих вихідних співробітники Поліції безпеки (КаПо) на Нарвському прикордонному пункті затримали чоловіка, що прямував до Росії, який, згідно із підозрою, є агентом ФСБ. Він підозрюється у спрямованій проти Естонської Республіки ненасильницькій діяльності як агент ФСБ і у підготовці кіберзлочину. Мішенню його антидержавної діяльності були естонські держустанови.

У понеділок, 6 листопада, Харюський повітовий суд за клопотанням прокурора дав дозвіл на арешт цього громадянина Російської Федерації. Щодо чоловіка порушено кримінальну справу, яку розслідує Поліція безпеки (КаПо) під керівництвом Держпрокуратури.

Фото: Postimees

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-