У Франції готували масовий теракт. Поліція провела спецоперацію

У Франції готували масовий теракт. Поліція провела спецоперацію

Укрінформ
У Франції в ході антитерористичної операції, яку у вівторок провела поліція, заарештовано дев’ятьох людей за підозрою у підготовці масової терористичної атаки.

За даними правоохоронців, вік затриманих від 18 до 60 років, серед них є кровні родичі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Операція проводилася у вівторок рано вранці у регіонах Іль-де-Франс (Паризький регіон – ред.), в Буш-дю-Рон і Приморські Альпи (південний схід – ред.)", - повідомили у директораті з питань боротьби з тероризмом МВС Франції.

Правоохоронці вказали, що наразі не з’ясовано, на якій стадії була підготовка до здійснення теракту. Розпочато розслідування.

Читайте також: Суд Парижа залишив під вартою художника Павленського

Як повідомлялося, з 31 жовтня у Франції вступив у дію новий антитерористичний закон. Він містить досить жорсткі положення, зокрема надає представникам МВС та керівникам місцевих органів набагато ширші повноваження у антитерористичній діяльності. Згідно з новим законом, поліція зможе обшукувати будинки підозрілих осіб, блокувати райони за підозрами в намірах здійснення терористичних дій, відмовляти в проведенні масових акцій, закривати церкви і мечеті до з'ясування ситуації безпеки, затримувати підозрілих осіб, тримати під домашнім арештом з носінням електронного браслета. Закон передбачає також значні штрафи і більш жорсткі, ніж раніше, покарання за непокору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-