Виконання гімну РФ можуть заборонити на Олімпіаді в Південній Кореї

Виконання гімну РФ можуть заборонити на Олімпіаді в Південній Кореї

Укрінформ
Заборона на виконання гімну Росії або відсторонення олімпійської збірної РФ від церемонії відкриття зимових Олімпійських ігор може стати покаранням за систематичні маніпуляції з допінг-пробами в РФ.

Про це повідомляє DW з посиланням на The New York Times.

"Міжнародний олімпійський комітет (МОК) може заборонити виконання державного гімну Росії під час зимових Олімпійських ігор в південнокорейському Пхенчхані", - йдеться в повідомленні.

За даними джерел в МОК, ця санкція стане покаранням за допінговий скандал в Росії. В якості іншого варіанту розглядається можливість відсторонення російської олімпійської збірної від церемонії відкриття Олімпіади 9 лютого.

Остаточне рішення МОК прийме на засіданні свого виконавчого комітету, яке пройде в Лозанні з 5 по 7 грудня.

Влітку 2016 року МОК створив дві комісії для розслідування звинувачень, представлених у доповіді канадського професора права Річарда Макларена, який очолював незалежну комісію Всесвітнього антидопінгового агентства WADA щодо РФ. Перша з них розслідує звинувачення в систематичних маніпуляціях з допінг-пробами в Росії. Друга комісія вивчає звинувачення в застосуванні допінгу окремими російськими спортсменами на зимовій Олімпіаді 2014 року в Сочі.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявляв, що Росія розглядає повну заборону на участь російської олімпійської збірної на зимовій Олімпіаді в Пхенчхані, оскільки сприймає вимогу виступати під нейтральним прапором як "приниження для країни".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-