Кліматичну конференцію ООН відкриють попри масові протести

Кліматичну конференцію ООН відкриють попри масові протести

Укрінформ
Міжнародній кліматичній конференції ООН (COP23), яка відкриється в Бонні в понеділок, передували масові акції протесту, що відбулися у вихідні.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН повідомили організатори, альянс Ende Gelaende.

«У неділю тисячі кліматичних активістів з Ende Gelaende успішно увійшли в кар'єр Гамба з різних сторін. Своїми тілами вони успішно блокували вугільну інфраструктуру, вимагаючи негайного припинення видобутку вугілля на практиці», - повідомили організатори про розвиток подій.

Вони називають себе частиною міжнародного "руху за заборону видобутку викопних енергоносіїв і за кліматичну справедливість".

"Викопні види палива повинні залишатися в землі. Неприпустимо стимулювати зміну клімату спалюванням вугілля", - заявила прес-представник альянсу Жанна Альє.

Читайте також: Штати повідомили ООН про вихід з кліматичної угоди

Учасники підкреслюють, що їхня акція громадянської непокори законна, вона не ставить під загрозу життя людей. Організатори говорять про 4,5 тис. учасників. Поліція стверджує, що їх було близько 2,5 тис.

Напередодні в самому Бонні відбулася куди більш масова акція «Захистити клімат – зупинити вугілля», яка зібрала під свої прапори 25 тисяч осіб, за даними організаторів. І в цьому випадку поліція вказує менше число – 11 тисяч.

В конференції ООН, яка пройде з 6 по 17 листопада, також повинні взяти участь близько 25 тисяч делегатів з усього світу. Вона стане продовженням Паризької кліматичної конференції 2015 року. Тоді було прийнято угоду, що ставить метою утримати глобальне потепління в межах 2 градусів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-