Глава МЗС Німеччини здійснив неоголошений візит до Туреччини

Глава МЗС Німеччини здійснив неоголошений візит до Туреччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель зробив неанонсований візит до Туреччини, де зустрівся зі своїм колегою Мевлютом Чавушоглу.

Про це МЗС повідомив у Twitter

«Ми сьогодні зустрілися в Анталії в неформальній обстановці, щоб обговорити двосторонні відносини та важкі теми й очікування обох сторін», - повідомили у відомстві.

Відносини між двома країнами залишаються вкрай напруженими вже багато місяців. У візиті Габріеля, якого неодноразово піддавав гострій критиці президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, спостерігачі намагаються угледіти ознаки потепління.

Читайте також: Витрати на біженців у Німеччині зросли на 73%

Як раніше повідомлялося, Габріель попросив свого однопартійця по Соціал-демократичній партії, екс-канцлера Герхарда Шредера про допомогу в справі звільнення з турецького ув`язнення німецького правозахисника Петера Штойдтнера, що той і зробив, переговоривши особисто з Ердоганом: Штойдтнер зміг повернутися додому. Однак в турецьких тюрмах досі залишаються 10 громадян ФРН, ув`язнення яких у Німеччині розцінюють як політично мотивоване, це є однією з головних проблем у діалозі між Берліном та Анкарою.

Фото: photothek.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-