У Москві на «Русском марше» вже затримали кілька десятків активістів

У Москві на «Русском марше» вже затримали кілька десятків активістів

Укрінформ
На зірваному правому «Російському марші» в Любліно, що традиційно проводиться 4 листопада в день державного свята РФ Дня національної єдності, затримано щонайменше 17 осіб.

Про це повідомляє правозахисний проект «Відкритої Росії».

Правозахисники повідомляють «про 17 затриманих на «Русском марше» в столичному районі Любліно. Одного із затриманих - Віктора Трофимова - ймовірно, везуть до відділу МВС по району Любліно».

За інформацією правозахисного порталу «ОВС-Інфо», на 14:20 відомо як мінімум про 20 затриманих прибічників «Комітету нації й свободи», чотирьох - «Асоціації народного опору» і двох - «Націонал-революційного авангарду». Ймовірно, затримані ще 15 активістів.

Читайте також: У Мінську арештували на 10 діб білоруського опозиціонера Некляєва

4 листопада в московському районі Любліно мав відбутися черговий «Русский марш». Перед початком акції четверо з п'яти заявників, які представляють різні націоналістичні організації, повідомили, що поліція відмовилася пропустити узгоджені з мерією Москви банери - й через це вони вирішили скасувати акцію. Після цього поліція почала вимагати від присутніх розійтися, а ОМОН розпочав затримання. Від дій працівників ОМОНу, як було видно на трансляції заходу, постраждала щонайменше одна людина. При цьому частина учасників, які встигла пройти за рамки металошукачів, все-таки пішла за маршрутом заходу.

4 листопада в іншому районі Москви, біля метро «Жовтневе поле», відбувається альтернативний «Русский марш». Як випливає із заяв російським ЗМІ, вони, на відміну від учасників маршу в Любліному підтримують анексію Криму Росією і висловлюють «підтримку проросійських сепаратистів на Донбасі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-