Каталонія за жовтень втратила майже 15 тис. робочих місць

Каталонія за жовтень втратила майже 15 тис. робочих місць

Укрінформ
Каталонія за жовтень втратила найбільшу кількість робочих місць з усіх 17 автономних регіонів Іспанії на тлі напруження ситуації навколо референдуму про незалежність регіону.

Про це повідомляє АР з посиланням на дані щомісячної статистики, опублікованої Міністерством зайнятості й соціального забезпечення Іспанії.

«Каталонія втратила найбільшу кількість робочих місць у 17 автономних громадах Іспанії впродовж бурхливого минулого місяця», - говориться в повідомленні.

Читайте також: Суд заарештував вісім каталонських чиновників - ЗМІ

Регіон втратив майже 15 тис. робочих місць на тлі зіткнень між лідерами Каталонії, що виступають за незалежність, і центральною владою країни.

Політична невизначеність призвела до того, що більше тисячі компаній перевели свої штаб-квартири в інші райони Іспанії через побоювання залишитися за межами спільного ринку Європейського Союзу у разі незалежної Каталонії.

Читайте також: Іспанський суд постановив видати європейський ордер на арешт Пучдемона

Як зазначає видання, загалом рівень безробіття в Іспанії у жовтні збільшився на 58 000 осіб.

Як повідомлялося, прем'єр Іспанії Маріано Рахой розпустив парламент Каталонії, що виступає за незалежність регіону незважаючи на заперечення центрального уряду в Мадриді.

21 грудня в регіоні мають пройти позачергові вибори.

Читайте також: Пучдемон вважає себе "легітимним" головою Каталонії

Напередодні національна судова колегія Іспанії заарештувала вісьмох членів усуненого від влади уряду Каталонії. Чиновників звинувачують у заколоті та розтраті бюджетних коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-