Росія відповіла Канаді на нові санкції

Росія відповіла Канаді на нові санкції

Укрінформ
Росія закриває в’їзд до країни цілій низці канадських діячів у відповідь на нові персональні санкції, що їх запровадила Канада проти групи російських посадовців, причетних до порушення прав людини чи корупції.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Список довгий, у ньому десятки прізвищ», – повідомила речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

Читайте також: Акт Магнітського: Канада запровадила санкції проти 30 росіян

За її словами, йдеться про «тих по-русофобськи налаштованих громадян Канади, які планомірно займалися руйнуванням двосторонніх відносин», – їм заборонять в’їзд, «виходячи з принципу взаємності».

«Доводиться діяти дзеркально. Ми неодноразово застерігали владу Канади від спроб чинити санкційний тиск на Росію, попереджали, що такі дії без відповіді не залишаться», – сказала Захарова.

Самого російського списку ще не оприлюднили.

Читайте також: Мінфін США обмежив компаніям участь у нафтовидобувних проектах Росії

Нагадаємо: 3 листопада влада Канади запровадила індивідуальні санкції проти 30 росіян, як також і ще проти групи громадян Венесуели і Південного Судану, через порушення ними прав людини відповідно до нещодавно ухваленого закону, який неформально називають «актом Магнітського».

Перелічені громадяни Росії, як мовиться в повідомленні Міністерства закордонних справ Канади, якраз пов’язані зі справою російського юриста Сергія Магнітського, якого, як вважають, фактично довели до смерті у слідчому ізоляторі в Москві 2009 року, коли він викрив масштабну корупційну оборудку російських посадовців. Серед тих, хто потрапив до списку, є й голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-