ЄС назвав умови подальшого надання фіндопомоги Молдові

ЄС назвав умови подальшого надання фіндопомоги Молдові

Укрінформ
Євросоюз продовжить надавати Молдові фінансову допомогу, але лише за умови дотримання демократичних принципів, належного управління та збільшення темпів економічного зростання.

Про це заявив глава делегації ЄС у Молдові Петер Міхалко в інтерв'ю молдавським ЗМІ.

"Європейський Союз продовжить підтримувати реформи у Республіці Молдова в інтересах її громадян, висуваючи суворі умови надання своєї допомоги. Залежно від конкретної програми підтримки Євросоюзу, ці умови різні, але загальними є такі аспекти, як демократія, належне управління та економічний розвиток", - зазначив дипломат.

Не менш важливими елементами реформ, за словами Міхалка, залишаються створення незалежної та ефективної судової системи, а також прийняття Національним банком Молдови заходів щодо стабілізації ситуації у банківській сфері.

Читайте також: Кишинів дав "зелене світло" спільним пунктам пропуску на кордоні з Україною

Дипломат особливо підкреслив, що "якщо реформи, у тому числі, у сфері правосуддя, не будуть реалізовані, європейське фінансування може бути призупинене або навіть припинене".

Як повідомлялося, раніше Євросоюз призупинив надання Молдові фінансової допомоги у розмірі 28 мільйонів євро, призначених для проведення реформ у сфері правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-