Навальний vs Путін: московський суд зареєстрував позов

Навальний vs Путін: московський суд зареєстрував позов

Укрінформ
Російський політик Олексій Навальний подав у Тверський суд Москви позов до президента РФ Володимира Путіна у зв'язку з відмовами влади різних міст країни в узгодженні мітингів.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-секретаря суду Анастасію Дзюрко.

"Судом зареєстровано адміністративний позов Навального Олексія Анатолійовича до президента Російської Федерації про визнання незаконними дій і бездіяльності останньої", - сказав чиновник.

У позові говориться "про визнання незаконними дій і бездіяльності" президента Росії. Позов до розгляду поки що не взятий.

Юрист заснованого Навальним Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Іван Жданов пояснив, що в позовній заяві опозиціонер просить суд визнати незаконними дії глави держави, пов'язані, на його думку, з масовими відмовами місцевої влади у різних містах погоджувати мітинги. "Йдеться про взаємозв'язок відмов в узгодженні заходів за суб'єктами", - уточнив Жданов.

Читайте також: Навальний позивається до Путіна

Раніше 1 листопада Навальний заявив, що подасть до суду на Володимира Путіна у зв'язку з діями місцевої влади, які відмовляються погоджувати опозиційні мітинги у різних містах Росії.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-