Австралія і Папуа-Нова Гвінея посварилися через біженців

Австралія і Папуа-Нова Гвінея посварилися через біженців

Укрінформ
Уряди Австралії та Папуа-Нової Гвінеї (ПНГ) не змогли домовитися про відповідальність за долю прохачів притулку в Австралії, які були розміщені в офшорному центрі утримання на ПНГ після його закриття.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Регіональний центр утримання на острові Манус буде закритий. Як я розумію, уряд ПНГ надасть варіанти розміщення і забезпечить доступність усіх необхідних послуг - харчування, води, електрики та медичних послуг», - заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп.

Читайте також: Через подвійне громадянство захиталося крісло під главою Сенату Австралії

Водночас уряд ПНГ назвав коментарі Джулі Бішоп некоректними і наголосив, що Австралія сама має піклуватися про своїх біженців, включаючи їх безпечне переміщення.

Днем раніше понад 600 мешканців колишнього австралійського офшорного центру на ПНГ наголосили, що не хочуть покидати центр, бо бояться за своє життя через погрози місцевих жителів.

Читайте також: Австралія виплатить біженцям $70 мільйонів компенсації

Урядовці острова Манус, включаючи губернатора Чарлі Бенджаміна, планують зустрітися з місцевими жителями тих околиць, де тимчасово мають бути розміщені біженці, та утриманцями центру, які відмовилися покидати його з міркувань безпеки, щоб вирішити цю проблему.

Обидві сторони - і Австралія, і ПНГ - пообіцяли, що силу до мешканців центру застосовувати не будуть, однак як гарантувати їх безпечне розміщення також не знають.

Раніше, під час сенатських слухань, австралійський міграційний департамент заявив, що готовий оплатити створення на ПНГ трьох житлових майданчиків та готельних номерів вартістю близько 150-250 млн дол. для забезпечення житлом шукачів притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-