У ФРН суд видав ордер на арешт підозрюваного в тероризмі сирійського біженця

У ФРН суд видав ордер на арешт підозрюваного в тероризмі сирійського біженця

Укрінформ
Федеральний суд ФРН видав у середу ордер на арешт сирійського біженця, підозрюваного в підготовці теракту в Німеччині. 

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури ФРН. 

"Слідчий суддя федерального суду на прохання федерального прокурора видав ордер на арешт 19-річного громадянина Сирії Яміна А., грунтуючись на підозрі в підготовці серйозного насильницького злочину проти держави", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Ямін А. був заарештований напередодні. Глава МВС країни Томас де Мезьєр заявив про те, що органам безпеки вдалося запобігти серйозному теракту.

19-річний сирієць, як поінформували в МВС, прибув до Німеччини як біженець восени 2015 року. У лютому 2016 року подав прохання про надання притулку в землі Макленбург-Передня Померанія. У квітні того ж року йому була надана тимчасова посвідка на проживання і статус "додаткового захисту". Раніше молодий чоловік не потрапляв у поле зору правоохоронних органів. Зацікавилися ним на основі аналізу даних Інтернету, через який Ямін А., починаючи з літа цього року, замовляв матеріали і хімікати, які служать для створення вибухового пристрою великої потужності. Докази були виявлені під час обшуку у вівторок його житла в Шверині.

Читайте також: Арешт 19-річного сирійця у ФРН: заявили про запобігання серйозному теракту

Канцлер ФРН Ангела Меркель наприкінці минулого року назвала "особливо огидною" ситуацію, коли до терактів можуть бути причетні мігранти, які прибули в Німеччину у пошуках захисту й отримали його. 

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-