У Мінську арештували на 10 діб білоруського опозиціонера Некляєва

У Мінську арештували на 10 діб білоруського опозиціонера Некляєва

Укрінформ
Суд у Мінську засудив до десяти діб арешту опозиційного політика Володимира Некляєва. Його визнали винним у порушенні організації або проведення мітингів.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

"1 листопада у Ленінському районному суді Мінська поета і політика Володимира Некляєва засудили до 10 діб адміністративного арешту за слова "Якщо є воля захищати свої права, то треба виходити і захищати", сказані ним 16 жовтня в ефірі телеканалу "Белсат" про акцію "Марш обурених білорусів 2.0" 21 жовтня, в якій Некляєв не брав участі", - йдеться в повідомленні.

Акцію 21 жовтня "Марш обурених білорусів 2.0" організував інший опозиційний політик - Микола Статкевич, якого також затримали напередодні. Мітинг провели на знак протесту проти так званого податку на дармоїдство і дідівщину в армії. Крім іншого, учасники вимагали від держави підвищити зарплати і пенсії. На перший "Марш обурених" у Мінську в лютому цього року вийшли близько трьох тисяч людей.

Читайте також: У Мінську затримали опозиціонера Статкевича, який збирався до Києва

Згідно з так званим декретом про дармоїдство, кожний офіційно непрацюючий громадянин країни повинен заплатити в казну близько 170 євро за рік. Після мітингів у Мінську і регіонах президент країни Олександр Лукашенко переніс термін сплати податку на наступний рік. Протестуючі мають намір домагатися повного скасування збору.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-