Сирійська опозиція не схотіла їхати на конгрес, організований на гроші РФ

Сирійська опозиція не схотіла їхати на конгрес, організований на гроші РФ

Укрінформ
Сирійська опозиція відхилила пропозицію щодо участі у фінансованому Росією конгресі сирійських груп, запланованому на 18 листопада в Сочі, і наполягла на тому, щоб будь-які мирні переговори проходили під егідою ООН в Женеві.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників з опозиції.

"Опір відкидає пропозицію щодо цієї конференції, яка проходить між режимом і режимом", - заявив агентству Мухаммед Алоуш, член опозиційного Високого комітету з переговорів та високопоставлений представник групи "Джейш аль-Іслам".

За його словами, Комітет здивувався, що його було згадано в списку груп, запрошених на конгрес, і "виступить із заявою разом з іншими сторонами, де буде викладена загальна позиція, яка відхиляє участь у цій конференції".

Читайте також: Росія вдарила по Сирії крилатими ракетами

Як зазначається, Росія, яка активно виступала на підтримку президента Башара Асада в громадянській війні в Сирії, заявила, що найважливішим завданням запропонованого конгресу є запуск конституційної реформи.

У свою чергу, базована у Туреччині Сирійська національна коаліція (SNC) заявила, що конгрес є спробою обійти "міжнародні прагнення до політичного перехідного періоду".

"Коаліція не буде брати участь у будь-яких переговорах з режимом за межами Женеви або без підтримки ООН", - заявив Reuters речник SNC Ахмад Рамадан.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-