Пєсков розтлумачив заяву Путіна

Пєсков розтлумачив заяву Путіна "про збір біоматеріалу росіян"

Укрінформ
У Кремлі стверджують, що збір "біологічних матеріалів росіян", про який напередодні заявив президент РФ Володимир Путін, - це інформація від спецслужб країни.

Про це сказав журналістам прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

"Ця інформація (що в Росії триває збір біоматеріалу, який має відношення до різних етносів - ред.) - по лінії спецслужб РФ. Дійсно, деякі емісари, представники неурядових організацій та інших органів проводять такого роду діяльність. Такі випадки були зафіксовані - і у спецслужб, і, звісно, у президента така інформація є", - заявив Пєсков.

Як повідомлялося, 30 жовтня на зустрічі з членами російської Ради з прав людини Путін заявив, що деякі іноземні організації нібито збирають біологічні "зразки громадян" Росії. Президент не пояснив, про що саме йдеться, проте додав: "Ми такий ось об'єкт дуже великого інтересу".

Читайте також: Путін ратифікував протокол про створення єдиної системи ППО Росії і Білорусі

ЗМІ раніше повідомили, що першим про нібито "збір біологічних матеріалів росіян" три місяці тому повідомив прокремлівський пропагандистський телеканал Russia Today. Співробітники каналу посилалися на інформацію з тендеру одного з підрозділів армії США. Проте якщо в матеріалі RT йшлося лише про "зразки" росіян-європеоїдів, то Путін заявляє про збір біозразків різних етносів з різних регіонів Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-