Арешт 19-річного сирійця у ФРН: заявили про запобігання серйозному теракту

Арешт 19-річного сирійця у ФРН: заявили про запобігання серйозному теракту

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр заявив, що співробітники спецслужб змогли запобігти серйозному теракту в країні, але загроза в Німеччині і Європі залишається високою.

Про це він сказав в короткій заяві для преси, коментуючи арешт вранці у вівторок 19-річного сирійця за підозрою в підготовці теракту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Служби безпеки запобігли серйозному терористичному акту... Терористична загроза залишається високою в Німеччині і в Європі, що показав і сьогоднішній день», - сказав де Мезьєр.

Він відзначив злагоджену роботу правоохоронців, кримінальної поліції, контррозвідки, спецслужб федерального рівня і земель, а також подякував міжнародним партнерам, не уточнивши, про яку саме допомогу йдеться.

Читайте також: Німецька міністерка одружилася із вчителькою з Франції

Міністр сказав, що поки немає чітких вказівок на зв'язок підозрюваного з міжнародним тероризмом, але не виключив, що «це може з'ясуватися в ході розслідування».

У поліції говорять про те, що молодик купував хімікати та інші матеріали через інтернет, зокрема, на початку вересня замовив 10 кг пероксиду ацетону. Саме на основі речовини TATP він планував зробити вибуховий пристрій. Крім того, було придбано батареї, акумулятор для телефону, за допомогою якого підозрюваний вже намагався зробити пристрій, який привів би в дію вибухівку. Відомості про виготовлення саморобної бомби він черпав з інтернету і, можливо, у людини, з якою зв'язувався через соціальні медіа та яка представлялася як «солдат Халіфату».

Як повідомлялося раніше, прокуратура ФРН заарештувала у вівторок в Шверіні 19-річного сирійця Ямена А. за підозрою в підготовці терактів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-