Ердоган позивається до депутата, який назвав його фашистським диктатором

Ердоган позивається до депутата, який назвав його фашистським диктатором

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у вівторок подав позов проти відомого опозиційного депутата, який назвав його фашистським диктатором.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на одного з адвокатів турецького президента Хюсейна Айдіна.

"Ми подали судовий позов у офісі головного прокурора Анкари щодо Бюлента Тезджана з огляду на вчинений ним злочин образи президента", - заявив Айдін.

Він також додав, що у позові наголошується на тому, що такі заяви є частиною нової кампанії проти Ердогана, та додається, що така кампанія була розпочата ще й після спроби державного перевороту минулого року.

"Заяви підозрюваного є частиною нової кампанії проти нашого президента і не можуть розглядатися як окремий інцидент", - йдеться у позові.

Читайте також: У Туреччині затримали 61 особу за підозрою у причетності до ІДІЛ

Як повідомляється, у своєму виступі у місті Текірдаг у понеділок Тезджан заявив про атмосферу страху в Туреччині. Він також став на захист одного з мерів міст, якого викликали на допит після того, як він начебто назвав Ердогана диктатором на з'їзді партії.

"Я не знаю, казав мер це чи ні. Я тут, у Текірдагу, зараз кажу: Ердоган є фашистським диктатором", - сказав Тезджан.

Як зазначається, образа президента є кримінальним злочином у Туреччині та карається позбавленням волі на строк до 4 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-