Кампанія на колінці: екс-голова штабу сказав, чому від Собчак втекли політтехнологи

Кампанія на колінці: екс-голова штабу сказав, чому від Собчак втекли політтехнологи

Укрінформ
Виборчий штаб Ксенії Собчак збирав по кишенях гроші на на квитки прес-секретарю, оператору і охороні Собчак у ході поїздок на семінари, заявив політтехнолог Олексій Ситніков, який разом зі своєю командою пішов зі штабу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Інформацію про вихід Ситнікова, що з'явилася раніше в ЗМІ, у вівторок, 31 жовтня, підтвердила прес-секретар Собчак Ксенія Чудінова, відмовившись повідомляти про причини цього рішення. "Причини штаб не коментує. Всі коментарі Олексія Ситнікова нехай залишаються на його совісті", - заявила вона.

Сам Ситніков своє рішення пов'язав з фінансовими проблемами штабу і хаотичною організацією кампанії. "Це не можна навіть штабом назвати, команда тільки складається", - зазначив він в інтерв'ю РБК. Він також повідомив, що "сам знімав офіс". Крім того, за його словами, члени штабу скидалися на квитки прес-секретарю, оператору і охороні Собчак у ході поїздок на семінари до Єкатеринбурга і Краснодара. "У штабі збирають столи, там навіть принтера немає. Я сам столи тягав, з цього очевидно, що і вся кампанія була вигадана на колінці", - заявив він.

За даними РБК, напередодні команда Ситнікова у повному складі залишила засідання штабу, на якому обговорювалися стратегічні питання кампанії у зв'язку із розбіжностями. На наступний ранок члени його команди не вийшли на роботу, пише далі видання. За даними "Коммерсанта", члени команди Олексія Ситнікова становили майже дві третини всього штабу Собчак.

Читайте також: Зі штабу Собчак пішов головний політтехнолог зі своєю командою

Як повідомлялося, про своє бажання брати участь у президентських виборах Ксенія Собчак оголосила 18 жовтня. Своє рішення журналіст і телеведуча пояснила бажанням повернути до виборчих бюлетенів графу "проти всіх".

25 жовтня Ксенія Собчак представила членів свого виборчого штабу. Його очолив колишній генеральний директор телеканалу НТВ Ігор Малашенко, який працював у штабі Бориса Єльцина у 1996 році. Доктору психологічних і економічних наук Олексію Ситнікову, який також  був членом штабу Єльцина в 1996 році, було доручено керівництво "офлайн-напрямом", зокрема організація роботи місцевих штабів і збору підписів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-