Француза запроторили в білоруське СІЗО за показаний прикордонникам патрон

Француза запроторили в білоруське СІЗО за показаний прикордонникам патрон

Укрінформ
З 21 вересня в СІЗО в Гомелі перебуває 24-річний француз Жола Віо (Jolan Viaud), який був затриманий на прикордонному посту в Гомельській області.

Причиною затримання правоохоронці назвали бойовий патрон, який чоловік мав при собі під час проходження кордону. Про це повідомляють активісти, які створили сторінку в Facebook на підтримку Віо.

"Якщо б я знав, що це заборонено, я б не став брати його чи краще сховав", - написав чоловік у листі сім'ї з гомельського СІЗО, зізнавшись, що сам показав патрон прикордонникам і поцікавився, чи може він ввозити його в країну.

Зараз стосовно Віо розпочато розслідування.

Він розповів, що патрон йому подарував поляк, у якого він жив у Варшаві.

Читайте також: Росія ігнорує листи українського омбудсмена у справі Павла Гриба

У листі до сім'ї француз описує незадовільні умови утримання, скаржиться на те, що зв'язатися з сім'єю відразу йому не дозволили, не давали ковдру і теплий одяг, змусили поголити бороду. Розслідування також проводиться дуже повільно, оскільки адвокат, призначена слідством, не володіє ні французькою, ні англійською мовами. Для того, щоб найняти адвоката, який зможе вільно спілкуватися з Віо, активісти оголосили збір коштів.

На сьогоднішній день зібрано 3107 євро.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня 2017 року колишній прикордонник Ігор Гриб оприлюднив звернення з приводу зникнення його сина. Приблизно 24 серпня 2017 року Павло Гриб був незаконно затриманий на території Республіки Білорусь і згодом насильно переміщений в Російську Федерацію - ймовірно, за участю ФСБ РФ. Стан здоров'я Гриба лікарі оцінюють як важкий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-