Придністров'я: переговори

Придністров'я: переговори "5+2" можуть відновитися до кінця листопада

Укрінформ
Новий раунд переговорів з Придністровського врегулювання у форматі "5+2" може відбутися до кінця листопада цього року.

Про це поінформували в прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Павла Філіппа з представниками посередників і спостерігачів у переговорному процесі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Учасники зустрічі констатували, що наразі є всі передумови для скликання до кінця листопада цього року нового раунду переговорів з Придністровського врегулювання у форматі "5+2", - йдеться у повідомленні.

Пріоритетними питаннями порядку денного майбутніх переговорів, на думку посередників і спостерігачів, залишається функціонування розташованих на території Придністровського регіону шкіл з викладанням румунською мовою, взаємне визнання придністровських автомобільних номерів, здійснення залізничних транспортних перевезень по території Придністров'я, відкриття автомобільного мосту через Дністер у районі населеного пункту Гура Бикулуй, а також визнання дипломів про вищу освіту, виданих внз невизнаного Придністров'я.

Читайте також: ООН відклала дебати про російські війська у Придністров'ї

Наголошується, що зустріч прем'єра Павла Філіппа з представниками посередників і спостерігачів пройшла в контексті засідання міністерської ради ОБСЄ, яке має відбутися у Відні.

У переговорах з Придністровського врегулювання у форматі "5+2" беруть участь Молдова і Придністров'я - сторони конфлікту, Україна, ОБСЄ і Росія - посередники, ЄС і США - спостерігачі.

Переговори в цьому форматі не проводилися з середини 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-