В Астані обговорюють порушення перемир'я в Сирії

В Астані обговорюють порушення перемир'я в Сирії

Укрінформ
В Астані стартував сьомий раунд переговорів з врегулювання конфлікту в Сирії, в рамках якого представники делегацій Туреччини, Росії та Ірану проводять двосторонні переговори.

Напередодні ввечері сторони провели технічні консультації з питань звільнення ув'язнених з в'язниць режиму Башара Асада та обміну полоненими, повідомляє агентство Anadolu

"У готелі Ritz Carlton Астани турецька і російська делегації проводять двосторонні переговори з питання випадків порушення режиму припинення вогню", - йдеться в повідомленні.

Там же проходить консультативна зустріч сирійської опозиції з представниками ООН.

Як повідомляють джерела в опозиції, Ахмед Бирр, один з командирів Сирійської визвольної армії (СОА), який очолює делегацію сирійської опозиції, представить чотири документи: про порушення режиму припинення вогню силами режиму Асада, вбивства, скоєні проіранськими угрупованнями, стан ув'язнених у в'язницях режиму Асада і зміни етнічного складу населення, що обумовлено діями Ірану і бойовиків Робочої партії Курдистану, яка в ряді країн визнана терористичною організацією.

Очікується, що представники Туреччини, Росії та Ірану проведуть перше тристороннє засідання.

За інформацією джерел агентства Anadolu в Астані, в порядку денному переговорів - обговорення деталей розміщення наглядового контингенту Туреччини, Росії та Ірану в зоні деескалації в Ідлібі, а також обміну полоненими і заручниками. Крім того, буде обговорено питання розмінування районів місцезнаходження історичних об'єктів.

Читайте також: Сили Асада атакували зону деескалації у Східній Гуті, є жертви

Також очікується обговорення питань включення в список спостерігачів представників Іраку та Китаю, кроків по підвищенню довіри в рамках місій по доставці гуманітарних вантажів в усі блоковані райони Сирії, в тому числі Східну Гуту.

Одночасно російська делегація планує озвучити ініціативу зі створення в Сирії Комітету національної згоди. Деталі цієї російської пропозиції, яка поки не знайшла підтримки у збройної опозиції Сирії, не розкриваються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-