Канаду застерігають, що перемовини з Китаєм роздратують Трампа

Канаду застерігають, що перемовини з Китаєм роздратують Трампа

Укрінформ
Початок офіційних перемовин про вільну торгівлю між Оттавою та Пекіном може сильно роздратувати США, які є головним торговельним партнером Канади.

Таку думку висловив колишній міністр промисловості Канади Джеймс Мур, повідомляє CBC News.

«Це надасть аргументів Трампу, який говоритиме, що Канаді нібито не можна довіряти, тому що вона імпортуватиме дешеві китайські товари, які потраплятимуть до США, сприяючи подальшому занепаду промислового сектору Америки. Це буде дуже шкідливо для відносин між США та Канадою», - сказав Мур.

Він наголосив, що президент США не приховує свого «антагоністичного» ставлення до КНР.

Читайте також: У Трампа розказали, як азійське турне пов'язане з тиском на КНДР

З огляду на це Мур закликав офіційну Оттаву поставити на паузу будь-які торговельні перемовини з Китаєм, поки не буде завершено процес перегляду Північноамериканської зони вільної торгівлі. «Кожне п'яте робоче місце в Канаді залежить від торгівлі із США <...> не зашкодьте їм, сказавши американцям, що угода про вільну торгівлю з Китаєм – на підході, й зруйнувавши нашу репутацію у Білому домі. Це – величезний ризик, на який не варто йти», - наголосив колишній урядовець.

Канада й Китай завершили чотири раунди підготовчих перемовин про вільну торгівлю. Однак, канадський уряд не розкриває, наскільки успішними були ці перемовини, і чи готова Оттава до початку повноцінних перемовин. Чиновники, втім, визнають, що подібні дискусії з Китаєм потребують часу і можуть тривати роками.

Додамо також, що між Канадою, США та Мексикою наразі тривають активні перемовини про майбутнє Північноамериканської зони вільної торгівлі, яка об’єднує всі три країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-