Болгарські пілоти стурбовані падінням авіаційної могутності країни

Болгарські пілоти стурбовані падінням авіаційної могутності країни

Укрінформ
Льотний склад болгарської військової авіації стурбований тим, що авіаційна міць держави не відповідає нинішній складній міжнародній обстановці.

Про це йдеться у Відкритому листі-заяві Болгарської авіаційної асоціації, адресованому керівництву Болгарії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Бездіяльність окремих державних інституцій та відповідальних осіб, пов'язаних із забезпеченням обороноздатності країни, призвела до того, що авіаційна міць нашої держави доведена до критично низької позначки, що не відповідає нинішній складній міжнародній обстановці», - йдеться в листі.

Читайте також: Молдова попрощалася з загиблими в Кот-д'Івуарі пілотами

Автори закликають представників ЗМІ не кваліфікувати дії пілотів і обслуговуючого персоналу військової бази імені Графа Ігнатьєво як бунт, протест чи страйк, оскільки льотний склад висловлює лише стурбованість нинішнім станом болгарської військової авіації і відсутністю умов для кваліфікованої підготовки пілотів.

«Ми висловлюємо впевненість у тому, що міністр оборони та командування болгарських ВВС зроблять все необхідне для вирішення в найкоротші терміни виниклих проблем із забезпеченням безпеки польотів військової авіації», - підсумовують автори Відкритого листа.

Читайте також: У Болгарії пілоти відмовляються літати на російських МіГ-29

Лист адресований Президенту Болгарії, прем'єр-міністру, міністру оборони та керівництву ВПС.

Раніше президент Болгарії Румен Радев неодноразово заявляв про необхідність придбання нових винищувачів для болгарської Національної армії, бо російські винищувачі, що нині знаходяться на озброєнні, морально застаріли та не відповідають стандартам НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-