Шульц вважає «Ямайку» поганою коаліцією, але до уряду все одно не хоче

Шульц вважає «Ямайку» поганою коаліцією, але до уряду все одно не хоче

Укрінформ
Навіть перспектива перевиборів парламенту в Німеччині не змусить Соціал-демократичну партію увійти в урядову коаліцію з християнськими демократами.

Про це заявив лідер СДПН Мартін Шульц виданням медійної компанії Funke, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ухвалили для себе рішення йти в опозицію. У будь-якому випадку, ми не увійдемо в уряд, яким буде керувати Ангела Меркель... Ми не увійдемо у велику коаліцію... Якщо «чорний світлофор» провалиться, повинні відбутися нові вибори», - цитує політика, зокрема, Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Читайте також: Меркель просять "залишитися біля керма" до формування нового уряду

Всю відповідальність за такий розвиток подій він покладає на лідерів партій «Ямайка» - Ангелу Меркель (ХДС) Хорста Зеехофера (ХСС), Крістіана Лінднера (СвДП) і Джему Оздемира (Зелені).

Читайте також: СДПН Меркель відкинула пропозицію почати переговори про коаліцію

Втім, упевнений він, ХДС/ХСС, СвДП та Зелені домовляться в кінцевому підсумку, хоча коаліцію християнських союзів з лібералами і Зеленими Шульц вважає невдалою.

"Вже на стадії зондувальних переговорів вони ламають списи по дрібницях, ведучи боротьбу не стільки зміст, скільки за посади в майбутньому уряді", - вважає лідер СДПН.

Читайте також: Фракції бундестагу визначилися зі своїми лідерами

Як повідомляв Укрінформ, у минулий четвер багатогодинні переговори з питань енергетичної та кліматичної політики, а також міграції зайшли в глухий кут, через що їх учасники вирішили відкласти продовження до наступного тижня. При цьому партії не дісталися навіть до середини списку питань з 12 пунктів, які мали обговорити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-