Акт Магнітського: Канаді не слід перейматися через можливі санкції Кремля - ЗМІ

Акт Магнітського: Канаді не слід перейматися через можливі санкції Кремля - ЗМІ

Укрінформ
Якщо Кремль вирішить запровадити контрсанкції проти Оттави за ухвалення "акту Магнітського", Канада повинна розважливо сприйняти це.

Таку думку в редакційній статті висловило провідне канадське англомовне видання "The Globe and Mail".

"Без сумніву Росія застосує контрзаходи. Однак, Канада не повинна надто перейматися через це", - йдеться у матеріалі.

Видання нагадує, що Росія назвала ухвалення "акту Магнітського" Канадою "ворожим кроком", хоча саме Москва відповідальна за численні агресивні дії по всьому світу. "Росію все частіше викривають у шкідливому втручанні у вибори та внутрішні справи держав через соцмережі та кіберзлам. РФ зазнає все більшої ізоляції. Її думка стосовно "ворожих кроків" наразі є сміховинною", - стверджує авторський колектив.

Як відомо, цього тижня "акт Магнітського" був підписаний генерал-губернатором Канади, що завершило процес його ухвалення.

Протягом тривалого обговорення цього законопроекту, що тривав у Канаді більше року, автори поширили його дію на всіх осіб, задіяних у порушеннях прав людини, незалежно від їх громадянства чи країни проживання.

Читайте також: Канада остаточно ухвалила "акт Магнітського"

Хоча нинішня редакція законопроекту не виділяє окремо Росію, прикметно, що саме у Москві він викликав найбільше обурення. У посольстві РФ пригрозили Оттаві "контрдіями" у випадку ухвалення, однак поки не втілили своїх погроз.

США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини, з часом поширивши його дію на весь світ. Згодом подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Велика Британія.

Фото: FrankWinkler / pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-