ЗМІ: Медведєв готує подарунок Жириновському - будівлю академії наук

ЗМІ: Медведєв готує подарунок Жириновському - будівлю академії наук

Укрінформ
Кабмін РФ має намір передати лідеру ЛДПР Володимиру Жириновському багатоповерховий будинок на Ленінському проспекті, що нині належить Російській академії наук, як подяку за лояльність і участь у виборах-2018.

Про це повідомила Російська служба BBC з посиланням на джерела.

"Уряд (Росії - ред.) готується передати інституту лідера ЛДПР Володимира Жириновського висотну будівлю за три кілометри від Кремля, що належить РАН (Російської академії наук - ред.)", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив міністерствам, РАН і Федеральному агентству наукових організацій (ФАНО), що курирує майно Академії, підготувати пропозиції про передачу Інституту світових цивілізацій будівлі за адресою Ленінський проспект, буд. 1/2, кор. 1, сказали федеральний чиновник і джерело, близьке до Кремля. Інститут світових цивілізацій заснований ЛДПР і особисто Жириновським. Це приватний інститут, навчання в ньому платне, працює з 1999 року і навчає студентів за спеціальностями "політологія", "економіка", "міжнародні відносини".

Передача інституту нової будівлі - це поступка Жириновському в обмін на його згоду взяти участь у президентських виборах 2018 року, пояснило джерело, близьке до Кремля. За його словами, схвалення Кремлем висунення Ксенії Собчак засмутило лідерів парламентських партій, в тому числі і Жириновського. Отримавши будівлю для інституту, лідер ЛДПР, швидше за все, все ж погодиться піти на вибори.

Напередодні минулих президентських виборів Жириновський вже отримував подібний подарунок: Інститут світових цивілізацій отримав у користування будівлю на Бєговій вулиці, де зараз знаходиться гуртожиток вищого навчального закладу.

Віце-спікер Держдуми від ЛДПР (і син Жириновського) Ігор Лебедєв заявив, що передача будинку інституту не пов'язана з виборами: "Планується розвивати вуз, виходити на більшу кількість студентів, існують нормативи Міністерства освіти, під кожного студента необхідна певна кількість метрів".

У прес-службі РАН і в секретаріаті віце-прем'єра Аркадія Дворковича, який курирує ФАНО, підтвердили, що таке доручення отримали. У Росреєстрі немає даних про нинішнього власника гуртожитку.

Інститут світових цивілізацій зараз розміщений за адресою 1 Басманний провулок, буд. 3, стор. 1. Цю історичну будівлю він отримав у безоплатне користування в 2002 році, в 2015 році вона перейшла у власність вузу. У 2016 році її було продано компанії "Раритет-М", що випливає з даних Росреєстру. 10% у "Раритеті-М" належить Лебедєвій Галині Олександрівні - повній тезці колишньої дружини Жириновського.

Читайте також: ГПУ: Жириновського підозрюють у фінансуванні тероризму - купляв Гіві машини

Кілька років тому до будівлі в Басманному провулку переїхав центральний апарат ЛДПР. У червні 2017 року РБК повідомило, що Жириновський надіслав лист Володимиру Путіну з проханням виділити студентам нову будівлю, оскільки у Басманному провулку всім стало тісно. Лебедєв підтвердив, що таке прохання було, але уточнив, що воно адресувалося "всім". Він додав, що Жириновський особисто просив Путіна про нову будівлю на одній з останніх зустрічей.

Навчання в Інституті світових цивілізацій коштує від 80 тис. до 100 тис. руб. за рік, одночасно у вузі навчаються до 4 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-