Конгрес США стежитиме, як адміністрація дотримується санкцій проти Росії

Конгрес США стежитиме, як адміністрація дотримується санкцій проти Росії

Укрінформ
Голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн та старший член сенатського Комітету з питань закордонних справ Бен Кардін попередили адміністрацію США, що стежитимуть за кожним її кроком щодо виконання закону із санкціями проти Росії.

Про це йдеться у спільному зверненні законодавців, оприлюдненому на офіційних ресурсах, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Оголошення (списку російських компаній – ред.) адміністрацією США є кроком у правильному напрямі, щоб Росія несла відповідальність за атаку на наші вибори. Випустивши установчий документ щодо реалізації закону про санкції, адміністрація повільно, але в належний спосіб виконує закон, затверджений переважною більшістю Конгресу цього літа", - наголошується в заяві.

При цьому сенатори підкреслили, що Конгрес "продовжить стежити за кожним кроком адміністрації" для того, аби бути певними, що вона все робитиме "відповідно до букви й духу закону".

Читайте також: Конфлікт між США та Росією наближається до точки неповернення - Горбулін

Водночас, законодавці висловили занепокоєння у зв'язку з тим, що вчасній імплементації закону завадили, в тому числі, кадрові скорочення в зовнішньополітичному відомстві США. "Ми закликаємо Державний департамент виділити належне кадрове забезпечення та ресурси для імплементації санкцій, особливо з огляду на повідомлення про припинення роботи Офісу координатора санкційної політики США", - йдеться в заяві.

Забезпечення належного штату та ресурсів у Державному департаменті продемонструє зобов'язання адміністрації виконувати життєво важливий закон щодо санкцій проти Росії, зауважили американські сенатори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-